28.06. - 06.07.2013.
filmski program
ORIENT EXPRESS
Knjiga sudnjeg dana / IN-LYU-MYEOL-MANG-BO-GO-SEO
doomsdaybook640
Južna Koreja
2012, 115 minuta
Redatelj:
KIM Jee-woon, YIM Pil-sung
Uloge:
KIM Kang-woo, KIM Gyu-ri, PARK Hae-il (voice as In-myung), RYOO Seung-bum, KOH Joon-hee, SONG Sae-byeok, JIN Ji-hee, BAE Doo-na
Žanr:
Fantastična drama
Official Trailer
Sinopsis: Prvo poglavlje antologijskog filma "In A Brave New World" prati tajanstveni virus koji je poharao grad, dok zombiji hodaju ulicama Seula. U drugom poglavlju "The Heavenly Creature" robot u hramu doživljava prosvjetljenje i shvaća tko je zapravo. Njegovi tvorci smatraju ovaj fenomen prijetnjom čovječanstvu i odluče uništiti robota. Zadnje poglavlje "Happy Birthday" prikazuje djevojčicu koja se prijavljuje na neobičnu internetsku stranicu i naručuje novu kuglu za njezinog oca koji je opsjednut biljarom. Uskoro nepoznati meteor kreće prema Zemlji i svi ljudi bježe u podzemna skloništa. Film je osvojio najvažniju nagradu na Fantasia Festivalu 2012. za svoju domišljatost i originalnost.
Bio: Kim Jee-Woon (rođen 27. svibnja 1964.) južnokorejski je redatelj i scenarist. Režirao je široku paletu filmskih žanrova, prikupivši kult sljedbenika i obožavatelja azijskih filmova diljem svijeta. Doživio je veliki uspjeh filmovima "A Tale of Two Sisters" i "A Bittersweet Life", koje su hvalili i kritika i publika. Godine 2010. Kim je režirao triler "I Saw the Devil", a filmom "The Last Stand" debitirao je u SAD-u, koji je označio povratak Arnolda Schwarzeneggera glavnim ulogama. Ostale uloge u tom filmu ostvarili su Johnny Knoxville, Forrest Whitaker, Peter Stormare i Daniel Henney. Kim se potom vratio u Koreju i započeo produkciju svog najnovijeg projekta pod nazivom "Inrang" na temelju anime "Jin-Roh: Wolf brigade". Pil-Sung Yim (rođen u Južnoj Koreji 1972.) redatelj je segmenata "In A Brave New World" i "Happy Birthday". Također je režirao "Flower of Evil" (“Akui Ggot”, 2009.), "Hansel and Gretel" (“Henjelgwa Geuretel”, 2007.) i "Antarktik Journal" (“Namgeuk-ilgi”, 2005.).