28.06. - 06.07.2013.
Vijesti
Chan-wook Parkov Stoker
Proslavivši se Oldboyem, Chan-wook Parku otvorila su se vrata holivudskog raja pa je tako nedavno snimio svoj prvi film na engleskom jeziku – Stoker.
nicole-kidman-stoker-poster-01

Riječ je o intrigantnom spoju horora, obiteljske drame i psihološkog trilera koji nije napisao neki istaknuti skriboman, već Wentworth Miller, glumac iz serijala Zakon braće. Sam naziv Parkova novog filma trebao bi nas asocirati na tvorca Drakule Brama Stokera, pa ipak, to je njihova jedina poveznica. Radi se o istoimenoj obitelji u čijem je fokusu tinejdžerica India koja oplakuje smrt svoga oca, a zatekne je posjet ujaka Charliea, stranca koji dolazi živjeti s njom i njezinom nestabilnom majkom. Potonju tumači Nicole Kidman koja se nakon sjajne uloge u Amenábarovim Uljezima očito ponovno zaželjela istinske jeze.

Nicole-Kidman-Stoker

Mladoj junakinji ujak Charlie ne ulijeva povjerenje, počinje sumnjati u njegove namjere i postaje sve više njime opčinjena. Budući da on nalikuje na Normana Batesa, što je još jedan u nizu Parkovih postmodernističkih štosova, kao i aludiranje na Hamleta, čini se da je ovog puta snimio hommage zapadnjačkoj tradiciji žanrovskog filma i njegovih središnjih likova.

Sve vijesti