28.06. - 06.07.2013.
filmski program
Mini Fantastic

Fantastic Zagreb Film Festival u Osijeku, Rijeci i Zadru otvara MINI FANTASTIC! Širenje festivala u druge gradove posljedica je suradnje sa CineStarom pa će publika osim u izvrsnim filmovima uživati i u vrhunskom filmskom ambijentu.

cinestar1

Riječ je 5 izvrsnih igranih i 1 dokumentarnom filmu, a na otvaranju u četvrtak s početkom u 19.30 sati prikazat će se sjajna suspens drama STOKER čiju režiju potpisuje slavni južnokorejski redatelj Chan-Wook Park. (Oldboy). Riječ je o jednom od najboljih suvremenih američkih psiholoških trilera, svojevrsnom hommageu Hitchcocku, s briljantnom oskarovkom Nicole Kidman koja tumači emotivno nestabilnu majku.

stokernic640

Istoga dana u Rijeci u 21.30, u Zadru u petak u 19.30 i u Osijeku u subotu u 21.30 možete pogledati SNJEGULJICU /BLANCANIEVES španjolskog redatelja i scenarista Pabla Bergera koji je naslovnu junakinju zamislio u novom ruhu u Sevilli 20-ih godina prošlog stoljeća okružena patuljcima toreadorima. Snimio je tako nijemi film u crno-bijeloj tehnici, divnu posvetu njemačkom ekspresionizmu i bajkama braće Grimm. Ta fantastična drama osvojila je 10 prestižnih Goya nagrada, uključujući najbolju žensku ulogu, fotografiju, najbolji film i originalni scenarij.

blancanieves_02

U petak u 19:30 u Rijeci i Osijeku, te u 21.30 u Zadru prikazat će se uzbudljivi švedski triler LAKA LOVA 2 / SNABBA CASH 2, nastavak prvog dijela trilogije o balkanskoj narko-mafiji u Stokholmu koji je bio apsolutni hit na prošlogodišnjem FZ-u, s karizmatičnim Joelom Kinnamanom u glavnoj ulozi.

sc3yy

U četvrtak u 21.30 i Zadru, te u petak u 21:30 u Rijeci i Osijeku na rasporedu je dokumentarac SOBA 237 / ROOM 237 koji na provokativan i zadivljujući način propituje „Isijavanje“, horor-klasik jedne od najvećih zagonetki među filmskim autorima, Stanleyja Kubricka. Ovaj visoko stilizirani uradak zapanjit će vas dalekosežnim teorijama, skrivenim simbolima i porukama koje su vam zasigurno promaknule prilikom gledanja tog nezaboravnog remek-djela nastalog prema romanu Stephena Kinga.

room237640

U subotu u 19:30 predstavljamo europsku premijeru omnibusa VHS 2, još bolji nastavak krvave poslastice najvećih horor majstora današnjice. Pogledajte kako filmofilija katkad može biti ubojita!

VHS2-Clip26

Istoga dana u 21:30 u Rijeci i Zadru, te u pet u 21.30 u Osijeku donosimo vam RASPLET / RESOLUTION, festivalsko otkriće, pomaknuti i uistinu jezoviti mystery horor koji je osvojio niz nagrada na svjetskim festivalima I zavrsio na listama najboljih filmova a koji potpisuje talentirani autorski dvojac Justin Benson i Aaron Moorhead!

resolution-still-header