28.06. - 06.07.2013.
Kristijan Milić
Header

KRISTIJAN MILIĆ
Rođen 25. 12. 1969. u Zagrebu.
Od 1993. do 2000. godine radi kao scenski radnik i rasvjetljivač.
1994. godine upisuje Akademiju dramske umjetnosti.
Od 2000. aktivno se bavi režijom glazbenih i reklamnih spotova.
2001. diplomira kao filmski i tv redatelj.
2002. godine snima kratki igrani film “Sigurna kuća” koji se zbog distribucijskih potreba spaja s kratkim filmom “Ravno do dna” Gorana Kulenovića i postaje sastavnim dijelom omnibusa “24 sata”.
2007. godine dovršava prvi dugometražni film “Živi i mrtvi” prema scenariju i knjizi Josipa Mlakića.
Nakon toga započinje s radom na prvoj sapunici “Ne daj se, Nina!” (2007-08.).
2008. radi na većem broju epizoda serije “Hitna 94″.
Od 2009-2013. nastavlja rad na sapunicama (“Najbolje godine” i “Larin izbor”).
U međuvremenu režira nekoliko kratkih filmova.
2012. režira 6 epizoda serije “Počivali u miru”.
2013. priprema ratni film “Broj 55″ za HRT.

pogled kroz snajper

filmografija:
2013 Soba 3 Room 3 (kratki film)
2010 Zamka (za) snimatelja Cinematographer’s trap (kratki film)
2010 Šampion The Champion (kratki film)
2007 Živi i mrtvi The Living and the Dead (dugometražni film)
2002 Sigurna kuća Safe House (kratki film) [24 sata 24 Hours]
1998 Dosada Boredom (kratki film)
1998 Backwoods (kratki film)
1995 Netrpeljivost Intolerance (kratki film)