28.06. - 06.07.2013.
o festivalu
O festivalu

Fantastic Zagreb Film Festival, jedini festival fantastičnog filma u cijeloj regiji, od 28. lipnja do 06. srpnja filmofilima i ljubiteljima fantastike i ove godine donosi prave filmske poslastice. U devet festivalskih dana, zaljubljenici u fantastiku i srodne žanrove – znanstvenu fantastiku, horor, triler, suspens, eksperimentalni film, začudnu dramu, itd – moći će pogledati niz intrigantnih i zanimljivih filmova uključujući i poslastice proslavljenih autora.

Nulto izdanje Fantastic Zagreb film festivala održalo se od 02. do 09.07. 2011. kao najava većeg prvog izdanja u 2012. Projekcije su se održavale na 2 otvorene lokacije – plato kod crkve Sv. Katarine (Gradec) i plato iznad garaže u Tuškancu, te u Kinu Europa. Filmovi su se prikazivali kroz 6 programa, te u nultom izdanju ponudili stvarno širok spektar naslova, od Japana i Koreje do Francuske, UK, Španjolske i ex YU.

Prošlogodišnje izdanje Fantastic Zagreb film festivala otvorilo je dugo zaboravljenu i preko 40 godina zatvorenu lokaciju ljetnog kina Tuiškanac. U šumi, svega par minuta od centra grada, mistične atmosfere i ugođaja kao stvorenog za naš program, ljetna pozornica Tuškanac bila je puna iz večeri u večer. Također, nastavili smo tradiciju festivalskog programa u kinu Europa s našim noćnim maratonom i projekcijama. Za treću lokaciju odabrali smo Cineplexx Centar Kaptol. 

Treće izdanje Fantastic Zagreba od 28.6. do 6.7.2013. donosi pregršt novih filmskih poslastica, kao i prisjećanja na njihove nezaboravne klasične uzore.  U žanrovima znanstvene fantastike, horora, trilera, suspens-a, eksperimentalnog filma, začudne drame, i mnogih drugih fantasy žanrova prikazat ćemo najbolja ostvarenja protekle godine.

Uz već postojeće programe (Panorama, Orient Express i Ponoćno ludilo) Fantastic Zagreb film festival prošle je godine uveo i dvije nove programske sekcije: Američke noćne more (American Nightmares) i Vizije (Visions) dok ove godine dovodimo i Nordijske noći, Posebne projekcije, Klasike, Maraton te regionalni i međunarodni Kratki program!

Fantastic Zagreb film festival odvija se na tri lokacije, među kojima je i Ljetna pozornica Tuškanac, legendarno zagrebačko ljetno kino koje nakon desetljeća pauze ponovno poziva Zagrepčane na noćna uživanja u filmskim poslasticama!

Osim bogate filmske ponude, Fantastic Zagreb Film Festivala nudi posjetiteljima i pregršt zabave u Fantastic Lounge-u, mjestu večernjih tuluma i dnevnog chill-outa tj. festivalskkom meeting point-u filmofila, filmaša, novinara, gostiju, publike i svih ljubitelja Fantastic Zagreba i fantastičnih filmova.

Posebne pogodnosti potražite u našoj Fantastic Zoni u kojoj se kriju brojni popusti za posjetitelje.

Naša želja bila je da grad Zagreb dobije ne samo veliki žanrovski filmski festival već i prvi open air filmski festival te da kroz niz atraktivnih projekcija i događanja grad saživi s festivalom i obrnuto. Na taj način obogatili smo kulturnu i ljetnu turističku ponudu Zagreba, uz naglasak na Gornji Grad i stare zagrebačke legende kao što su Grička vještica, Krvavi most i dr!