28.06. - 06.07.2013.
filmski program
ORIENT EXPRESS
Ubojiti sushi / DEDDO SUSHi
Dead-Sushi_Tsuda-e1343622991604
Japan
2012, 99min
Redatelj:
Noboru Iguchi
Uloge:
Rina Takeda, Kanji Tsuda, Toru Tezuka, Takamasa Suga, Takashi Nishina, Asami, Yui Murata, Jiji Boo, Kentaro Shimazu, Shigeru Matsuzaki
Žanr:
Akcijski, komedija, horor
Official Trailer
Sinopsis: Keiko (Takeda Rina) je kći legendarnog sushi chefa. Želi ići njegovim stopama te kreće na obuku pod njegovim vodstvom. Njegov režim je krut kao kung-fu, gura je do krajnjih mentalnih i fizičkih granica pa Keiko u nemogućnosti da podnese pritisak bježi od kuće. Pronalazi posao u seoskom restoranu, no boji se da novim ekscentričnim suradnicima nije draga. Stvari komplicira dolazak skupine zaposlenika iz Komatsu Pharmaceutical koji dolaze po uzorak poznatog sushi specijaliteta. U potrazi za osvetom, prati ih Yamada (Kentaro Shimazu), medicinski istraživač, kojeg je izdao predsjednik Komatsu Pharmaceuticala. Yamada ubrizgava lijek u sushi koji ne samo da ga vraća u život, već ga i pretvara u divljeg, krvožednog ubojicu! Keiko uz pomoć bivšeg sushi chefa Sawade (Shigeru Matsuzaki) uzvraća letećim ubojicama. No, hoće li to biti dovoljno da obuzda teror ubojitog sushija?
Bio: Noboru Iguchi (rođen 1969. u Tokiju) praktički ima vlastiti žanr, koji je poznat kao "Noboru Iguchi filmovi", u kojima kombinira fetišističku osobnu viziju s nevjerojatno samouvjerenom filmskom metodom, bez cenzure bilo koje lude ideje koja mu padne na pamet. Godine 2003. snimio je prvi dugometražni film “Larva to Love“. Uz režiju i glumu, radio je i kao redatelj japanskih filmova za odrasle. Njegova međunarodna karijera krenula je 2008. ostvarenjem “The Machine Girl“, slijedi “Robo-Geisha“ u 2009., “Mutant Girls Squad“ 2010. i “Karate-Robo Zaborgar“ 2011. godine. Iguchi ne pokazuje znakove usporavanja; u posljednjih nekoliko godina kreirao je dvije TV serije, “Ancient Dogoo Girl“ i “Dogoon five“, remake popularne J-horror serije “Tomie“, ekstremnu splatter komediju “Zombie Ass : Toilet of the Dead“, kratki film za međunarodni omnibus “The ABCs of Death“ i najnoviji, akcijsku komediju o hrani ubojici “Dead Sushi“, u kojoj nastupa zvijezda borilačkih vještina Rina Takeda.